Kış Kirazında Ne yok ki?

Kış Kirazında Ne yok ki?

Ashwagandha, Ana aktif bileşenleri  alkaloidler ve steroidal laktonlardır. Bunlar tropine ve cuscohygrine.

Yapraklarında steroidal laktonlarında, withanolides içerir Çeşitli alkaloidler arasında, withanine ana bileşenidir.

Özellikle bir withaferin için, temel bileşeni withanolide, ashwagandha bitkisinden  izole edilmiştir. Withanolides altı üyeli bir halka olması lakton, C9 yan zincirli C28 steroidal çekirdeği sahiptir.

Ashwagandha bitki içeriğinde, Anaferine (alkaloid), anahygrine (alkaloid), beta-sisterol, klorojenik asit (sadece Ashwagandha yapragında), sistein (Ashwagandha meyvesinde ), cuscohygrine (alkaloid), demir, pseudotropine (alkaloid), skopoletin, somniferinine (alkaloid), somniferiene (alkaloid), tropanol (alkaloid), withaferin A (steroid lakton), withanine (alkaloid), withananine (alkaloid) ve withanolides AY (steroid laktonlar) maddeler bulunmaktadır.

Ashwagandha bitkisinin köklerinde, diğer alkaloidleri  somniferine, somnine, somniferinine, withananine, sözde withanine, tropine, sözde tropine, 3-a-gloyloxytropane, kolin, cuscohygrine, isopelletierine, anaferine ve anahydrine vardır. İki asil steryl glucoside olan, sitoindoside VII ve VIII sitoindoside bitkinin köklerinden izole edilmiştir.

Ashwagandha Şifa Bitkisinin yetiştiği yerler; Hindistanın alt topikal bölgeleri Pencap, Madya Pradeş, Gujarat ve Rajasthan Ayrıca Nepal , Güney Afrika, Kongo, Mısır, Fas, Ürdün ve Afganistan’da yoğun bir şekilde bulunur.

Nurdan YILDIRIM

14310cookie-checkKış Kirazında Ne yok ki?

0 0 votes
Article Rating

Yazar hakkında

Nurdan YILDIRIM contributor

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x